Lustau Sherry

Je hebt Sherry en je hebt Lustau..........

Lustau

In 1898 werd dit sherryhuis gesticht door José Berdejo y Veyan.Hij vestigde zich in het bekende plaatsje Jerez de la Frontera in het uiterste zuiden van Spanje. In het begin was het sherry maken een pure hobby. Jaren later werd het sherryhuis overgenomen door zijn schoonzoon Emilio Lustau die zijn naam verleende aan dit inmiddels wereldvermaarde sherryhuis. Snel werd duidelijk dat de kwaliteit van zijn sherry’s zo goed was dat hij zich genoodzaakt voelde om het sherry maken commercieel aan te pakken.In verhouding is dit een piepklein sherryhuis die zich geprofileerd heeft op het maken van Top sherry’s. Het gamma is immens uitgebreid en elke sherry heeft zijn eigen specifiek karakter.

Lustau Sherry

Je hebt sherry en je hebt Lustau ............

Lustau sherry VOS

Lustau Sherry VOS  Very Old Sherry.  20 jaar oud. Om toelating te krijgen van de Consejo Regulador of de Toezichtsraad om bv een V.O.S. uit te brengen, moet de Bodega kunnen aantonen dat het voorafgaand over 20 jaar aan saca’s heeft uitgevoerd in dezelfde solera. Dus eenvoudig uitgelegd voor iedere liter V.O.S moet er 20 liter aanwezig zijn in de op zijn minst 20 jaar oude solera. Misschien is deze uitleg wat kort door de bocht, maar misschien schept dit de meeste klaarheid. De smaken van iedere van deze sherry’s voelen fluweelzacht aan, het zachte karakter komt met de leeftijd.

Amontillado en Palo Cortado.   

€ 96,00 incl. BTW

bestellen kan via email :  luca.vins@belgacom.net

gratis levering vanaf € 150

Lustau Sherry Papirusa Manzanilla

Lustau Sherry Papirusa Manzanilla.  De structuur van de Manzanilla is niet veel anders dan bij de Fino, hij geniet eenzelfde biologische rijping met dien verstande dat hier de zouten een belangrijke rol spelen in de smaken. De geuren neigen naar kamille en door het zoutige karakter ruik je als het ware de zee. Qua smaak zijn er heel delicate zuren aanwezig met zelfs een klein bittertje in de afdronk.  Als je Manzanilla schenkt bij eten, doe het dan in de allereerste plaats bij oesters. Dichter bij geluk en genot kan een smaakcombinatie niet komen. Of probeer eens onze eigen mosselbereidingen, voeg een scheutje van de Manzanilla in de bereiding en u zal versteld staan van het resultaat. Noord en Zuid verenigen in een gerecht is niet altijd een slecht idee. En sardientjes op de grill!!!!!!!!!

 

Bestellen via email : luca.vins@belgacom.net    Gratis verzending vanaf 150 euro.

tel:  0479/ 67 13 46

Ontvang onze maandelijkse folder en stuur uw email adres naar :  luca.vins@belgacom.net